Thursday, July 15, 2010

gomen ne...




                                                                     


assalamualaikum semua..


first, im so sorry coz lame x update my blog...
satu sebb xde mase la...
yelah skrg ney 期末試験(kimatsushiken) dh nk dkt ney...
it'll start by 22th july.so dats mean next week guys!!next week...on thursday...
dat will be my first day of テスト.n know wut...i didnt start any 勉強(benkyou) / 復習(fukushuu) yet.hoho...yabaiiiiiiiiiii
sori lily i byk mencarut di sini yer...hua3...tu la lily...kalau kite ckp nihonggo sket mesti dye ckp kite mencarut..hoho...tah pape je kwn kiter sorg ney...papepon i ttp sygkan dye...mcm adik i dh...even dye besar dr i...tp perangai...x matured lgsg...sbb tu mcm adik je dye tu..wakaka..gomen ne lily chan...demo daisuki dayo!!anata...hehe...ok stop talking bout u...hehe...

erm...REPORT???EXAM???sukenye..i loike...i mmg loike bile time exam ney....wakaka...menci la weyh..menci(baru btol)hoho.....sabar sat nah wani..skit ja lg...skrg ney kite nga 頑張ってる(ganbatteru) buat report ney...3 more reports to go..英語(eigo)、日本史(nihonshi)  and 政治の世界(seijinosekai)..ok la subjek2 ney juz kena buat report instead of amek exam...at least dpt membantu kite utk dptkan 単位(tang i). kalau exam mmg mati la...dh la xpaham benda politics n history ney..(sejarah negara sniri xingat...politik ngra snri x minat nk amek taw..bajet ak berminat ke ngan politik n sejarah jepun ney???so sori...興味ない!!(kyoumi)) so kite rela buat report lg la even kite xtaw nk start dr mana but i'll do my best...kite start ngan report 政治の世界 tu..kite plh tajuk israil vs arab..sbb aritu lam kelas sensei tu ada tunjuk satu video sal benda ney..of course kite xbape paham sgt video tu tp ap konklusi yg kite dpt buat dr video tu seolah2 peperangan ney adalah punca dr org kita yakni org islam di gaza yg memulakan peperangan...nmpk kat situ seolah2 israil ney baik..ditindas dan sbg..so kite jd pening...sape yg bersalah????so kite pon tanya la pendapat kwn2 kite kat sini...yer...mg gaza yg mulekan dulu sbb israil nk rmpas tanah milik org islam sedangkan Allah dh gitaw lam Al Quran tiada sekeping pon tanah di bumi ni milik org yahudi...mereka ini tiada hak ke atas bumi Allah...so even mmg kite yg serang dulu tp kite sbg org Islam hanya menurut kata Allah..tp mereka2 yg xtahu ttg Islam n xpercaya kepada Agama dan Tuhan ney xkan percaya apa yg kita pegang...plus Jepun plak pro Amerika...so ape Amerika ckp sume nye btol...so seolah2 mcm Islam tu la yg 悪いwarui) bg dyorg kan..time tu kite kena tulis 感想文(kansoubun) based on dat video..so kite tulis skit la knape kite buat benda mcm tu ad sebab..dats y kite nk truskan lg mengulas pasal  benda ney so kite plih la tajuk ney..tu je sebenarnya..(panjang plak ak dok merapu..wakaka)..tp i still have to pick another one more topic to write on my report...and after dat i have to find out wut are  da similarities n differences between da two countries yg kite plh...susah kan>>>adoi...mcm nk mati je buat research sal ney...kwn2...anyone have ideas ke...tlg la kite same....bley ???hehe...kite xsabar nk balek m'sia ney..
b4 blek kena sit for da exam first...arghhh...malas gile....(wani....sabar byk2 ye,org sabar ney disayangi Allah)ok2...kite sbar...think +ve ok!!!hehe..dh abeh exam ley balek..yahoo....

ok lah kwn2 sume...dats all for tonite...afta dis tataw lg bile....sorry coz im too buzy rite now....i'allah pas settle all dis kite akan slalu update my blog...kalau ad tersalah ckp harap maaf n tlg btolkan kite yer..kite xtahu sgt pasal benda2 ney...ok semua...
gd nyte...
n......continue with my report..
最後まで頑張るぞ!!

                                                                                                 assalamualaikum....

p/s 
期末試験~semester exam
テスト~test
勉強~study
復習~revision
頑張る / 頑張ってる~work hard
英語~english 
日本史~Japan's History
政治の世界~Politics
単位~pointer
興味ない~no interested
悪い~bad
感想文~impressions 
最後まで頑張るぞ!!~i'll stick it out!!

Sunday, July 4, 2010

sabar itu separuh drpd iman...

BAB 1
hidupku sudah tidak menentu...

huhu...mungkin ramai yg sudah tahu ttg apa yg melanda hidupku skrg ini...
sapa benar sapa salah????aku sndiri pon xdpt jwb...
apa yg ak pasti ak buat keputusan ikhlas dr hatiku...
yer...ak pernah berjanji satu ketika dahulu yg ak akan mencintainya sampai bila2...
sbb ak tidak suka bertukar2 psgn n org yg ak cinta tulah yg akan ku jadikan sbgai teman hidup ak..yakni suamiku...
namun skrg sumanya sudah berubah...
byk masalah yg berlaku...sehingaa lama kelamaan dh xdpt buat pa dh...
sumanya musnah...
ak tidak mahu mencoret panjang2 kisah ney...dh xnk panjangkan crite dh...
ak hanya redha kerana mungkin ini yg terbaik dlm hidup ak..
mungkin ak dh kecewakan hati seorang lelaki yg katanya benar2 syg dan cintai ak..
tp pada ak sayang dan cinta saja tidak cukup utk satu2 pasangan itu bahagia...
byk lg aspek2 lain yg patut ada dlm satu2 hubungan...
cinta kerana Allah...itu yg plg penting...
ak jahil selama ney...ak jahat....ak sedar suma itu...
tp kita manusia x pernah lari dr buat kesilapan...
mungkin ini keputusan ak yg terbaik...hope so...dan ak berdoa pd Allah smoga ak dh buat keputusan yg terbaik even ive hurt someone's feeling...
suma yg berlaku ad sebab...n ada hikmah di sebaliknya...
dan ak sendiri ad sebb tersendiri kenapa ak berbuat sedemikian...
hanya ak sendiri yg merasanya...
dn ak tidak akan ubah keputusan ak walau apa yg bakal berlaku dlm hidupku...
Allah dh tentukan segala2nya...
ak hanya pasrah dan terima seadanya...
dan kepada si dia...
sudahlah..tolonglah terima semuanya dgn redha...
saya tahu awak laki yg baik...
dan mungkin Allah dh tentukan jodoh awak dgn wanita yg lebih baik dr saya...
saya doakan kebahagian awak...
anggaplah ini yg terbaik buat kita...walaupun pahit tp percayalah sgala2nya dh ditentukan...
tolonglah redhakan semua ini...
andai kata mmg kita berjodoh satu hari nanti so tunggulah masa itu dtg..
i'allah saya akan terimanya dgn terbuka...
tiada cinta dr seorang kekasih x bermakna hidup kita kosong...
kita masih ada cinta dr Allah...dr Nabi Muhammad...dr keluarga kita yg xpernah putus2 mencintai diri kita...
saya yakin awak akan bahagia walaupun bkn dgn saya...
buat masa ini hati saya dh tertutup utk bercinta lg...
dan saudara...maafkanlah andainya keputusanku ini telah melukakan hatimu...
doakanlah yg terbaik dlm hidup kita....amin...
dan ak menulis hal ini di blogku bkn berniat utk mendedahkan kisah ak...
skdr ingin meluahkan perasaan yg benar2 ingin difahami...




BAB 2
sesungguhnya Allah itu tidak akan menguji hambaNya lebih drpd kemampuan hambaNya itu sendiri...dan aku percaya n yakin dgn janji2 Allah...
apa yang ak alami hanya sedikit sahaja ujian daripadaNya...
insyaAllah..kalau niat kita baik Allah akan bantu kita...
ada sebabnya aku membuat keputusan sebegini..
walaupun terpaksa melupakan hati org lain...
tp ak yakin ini ketentuan drpd yang Maha Esa..
dan ak sbg hambaNya hanya mampu redha dan berserah saja...
xtaw la apa nasib yg akan menimpa ak selepas ini...
itu suma ketentuanNya...
tp kalaulah ditakdirkan hidup dan nasib ak tidak baik...
dan kalaulah sekiranya terjd apa2 pd diriku...
ak mohon MAAF dan AMPUN kepada keluarga ak yg tersayang...
ak byk buat salah dan dosa especially to my IBU n ABAH...
n others...my sisters,brothers n lain2..
kepada kwn2 ak jgk...
tx coz byk memahami diriku..
andalah sahabatku dunia n akhirat...
doakanlah yg terbaik utk diriku...




......nukilan seorang hamba yg tidak tahu 
apakah nasib yg bakal menimpa hidupnya.....
ampunkanlah dosa2 ku ya Tuhanku....
hanya padamu ak mohon segala sesuatu...

























Saturday, July 3, 2010


ok...tgh penat bersengkang mata stay up konon nk bace short stories coz have to write report bout it...tetibe dtg perasaan rindu to all my friends...so...tringat lg neyh..suke sgt coz suke crite ney...hehe
so,yg jauh dekat2kan yg dekat mari rapat2...
trimalah.....wuahaha...mcm i plak yg nk nyanyi..haha
LEAN ON ME
video


Um um um um

um um um um
um um um um um x2

Sometimes in our lives
We all have pain
We all have sorrow
But if we are wise
We know that there's always tomorrow

Lean on me!
when you're not strong
and I'll be your friend
I'll help you carry on
for it won't be long
'till I'm gonna need
somebody to lean on

Please! (please)
swallow your pride (pride)
if I have things
you need to borrow
(For) for no one can fill
those of your needs
that you wont let show

So just call (call) on me brother (hey)
when you need a hand (When you need a hand)
we all need (need) somebody to lean on!
(I just might have a problem)
I just might have a problem that you'll understand
we all need somebody to lean on!

Lean on me (hey)
when you're not strong (When you're not strong)
I'll be your friend (I'll be your friend)
I'll help you carry on (help you carry on)
for it wont be long (o it wont be long)
'till I'm gonna need somebody to lean on

(Just lean on me) you just call on me brother (hey)
when you need a hand (when you need a hand)
we all need (need) somebody to lean on! (somebody to lean on)
(I just might) I just might have a problem that you'll understand
we all need somebody to lean on!
Lean on me

If (If)
there is a load! (there is a load)
you have to bare (you have to bare)
that you can't carry
I'm (I'm higher) right up the road
I'll share your load
if you just call me

Call me (I'm calling)
Call me (when you need a friend)
Call me (call me)
Call me (call me) (when you need a friend)
Call me (when you need a friend)
Call me (if you need a friend)
Call me (any time of day
Call me

It won't be long till I'm Gonna need somebody to lean on, lean on, lean on
lean on lean on lean on me when you need a friend
lean on lean on lean on me lean on me
lean on lean on lean on me
I'm gonna need (somebody) somebody to lean on
I'm gonna need somebody to lean on (somebody to lean on)

Tuesday, June 29, 2010

as a starter

nothing much to say.
hye..
kat sini skrg dh pukul 12.43 mlm.

"wani...sok ko tu ada kelas 1gen sampai 4gen..
xreti2 nk tdo lg ke??"
mata mmg dh ngantuk.
tp hati xmau tdoq lg. degil sungguh! haha! maybe excited kot nk wat blog baru ney. =)
erm.. report butsurigaku(physics) dh settle dgn succesfullnye...horray!!
pastu dh xde keje nk buat. ney la natijahnya. haha! padahal report2 kimatsu len byk g. 'xpe,byk g mase. lek lu. lambat g kena hantar..'tgk punya la jahat setan ney merasuk aku..yg aku pon dok ikot sapa suruh??hua3
tp xpelah. t lah ak start buat.now,its time to try defying gravity..eh2..nyanyi plak dh..dh2...its time to sleep la..sok ad kelas.. dh la ujan mlm ney. mmg tdo lena la aku.(mcm la slama ni ak tdo xyenyak!) SELAMAT MALAM sayang.....
AND to all my Friends tunggu eh.
t kak chik mula coret2kan kisah2 lama kite sume dulu eh.kena ad feel nk cite baru ley crita...
ilham drpd ATIN cyg...hehe
ok lah,katil sudah memanggil daku...
gd nyte everybody.